Algemene Voorwaarden
Voorwaarden, Privacy en Disclaimer

Artikel 1. Definities
1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
Opdrachtgever: de wederpartij van SnowDogs on Tour; Deelnemers aan onze activiteiten.
Opdrachtnemer: SnowDogs on Tour
Deelnemer: persoon die namens opdrachtgever deelneemt aan SnowDogs on Tour activiteiten

Artikel 2. Geldigheid van deze voorwaarden
1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst door SnowDogs on Tour (de opdrachtnemer) gedaan of aangegaan met derden (de opdrachtgever), voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk en schriftelijk is afgeweken.

Artikel 3. Totstandkoming en inhoud overeenkomst
1. Door middel van het aanmeldingsformulier wordt geïnventariseerd wat de wensen van de opdrachtgever zijn. De organisator vraagt naar: welke activiteit; hoeveel deelnemers; leeftijd deelnemer enz.
2. Nadat SnowDogs on Tour het volledig ingevulde aanmeldingsformulier heeft ontvangen, zal SnowDogs on Tour de opdrachtgever enkele beschikbare datums opsturen per e-mail. De keuze voor een datum geeft de opdrachtgever zo spoedig mogelijk door aan SnowDogs on Tour.
3. De opdrachtgever ontvangt naast een bevestiging van de gemaakte afspraak een factuur, de gegevens omtrent de locatie, de tijd en een routebeschrijving.

Artikel 4. Reserveringen
1. Tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen, zijn alle SnowDogs on Tour reserveringen bindend.
2. SnowDogs on Tour is slechts aan de reservering gebonden indien de aanvaarding hiervan door de wederpartij schriftelijk binnen 5 dagen wordt bevestigd. De prijzen zijn inclusief BTW, tenzij anders aangegeven.
3. Bij geen akkoord van de reservering stelt de opdrachtgever SnowDogs on Tour hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte, waarna SnowDogs on Tour zal kijken naar andere mogelijke datums.

Artikel 5. Wijziging overeenkomst
1. Wijzigingen of aanvullingen op overeenkomsten zijn slechts dan bindend indien door SnowDogs on Tour schriftelijk bevestigd.
2. Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat voor een behoorlijke uitvoering het noodzakelijk is om de te verrichten werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, zullen partijen tijdig en in onderling overleg de overeenkomst wijzigen.
3. Indien de veiligheid van honden, deelnemers of medewerkers dit noodzakelijk maakt, is SnowDogs on Tour gerechtigd de uitvoering van het programma terstond aan te passen of te annuleren.
4. Indien partijen overeenkomen dat de overeenkomst wordt gewijzigd of aangevuld, kan het tijdstip van voltooiing van de uitvoering daardoor worden beïnvloed. SnowDogs on Tour zal de opdrachtgever zo spoedig mogelijk hiervan op de hoogte stellen.
5. In geval van annulering op grond van art. 5.3 is SnowDogs on Tour tot geen andere prestatie verplicht, dan uitvoering op een, in overleg met opdrachtgever nader te bepalen, nieuwe datum.

Artikel 6. Annulering
1. Annulering na reservering dient te geschieden per telefoon.
2. Bij annulering binnen 1 week voor aanvang van het programma is opdrachtgever 50% van het
totaalbedrag van betreffende boeking verschuldigd.
3. Bij annulering binnen 2 dagen voor aanvang van het programma is opdrachtgever 75% van het
totaalbedrag van betreffende boeking verschuldigd.
4. Bij annulering binnen 24 uur voor aanvang van het programma is opdrachtgever 100% van het
totaalbedrag van betreffende boeking verschuldigd.

Artikel 7. Klachten en reclamaties
1. Klachten over geleverde diensten dienen door de opdrachtgever binnen 5 dagen schriftelijk aan SnowDogs on Tour te worden gemeld.
2. Voor zover de aard van de klacht dit toelaat, zal SnowDogs on Tour de klacht binnen 14 dagen in behandeling nemen.
3. Het indienen van klachten en/of reclamaties ontheft de opdrachtgever niet van de overeengekomen betalingsverplichtingen.

Artikel 8. Betaling
1. Volledige betaling van het factuurbedrag dient te geschieden binnen 14 dagen na factuurdatum, doch in ieder geval uiterlijk voor aanvang van het programma, op een door SnowDogs on Tour aan te geven wijze, in de valuta waarin is gefactureerd.
2. Alle kosten van invordering, zowel gerechtelijke als buitengerechtelijke, komen ten laste van de opdrachtgever.
3. Betaling geschiedt zonder schuldvergelijking. De opdrachtgever is niet gerechtigd zijn betaling op te schorten ingeval de opdrachtgever een vordering op SnowDogs on Tour bezit of pretendeert te bezitten.

Artikel 9. Eindafrekening
1. Eventuele schade aangericht door deelnemers, worden achteraf op basis van nacalculatie aan opdrachtgever gefactureerd.
2. Op deze factuur zijn de in art. 8 genoemde betalingsvoorwaarden van toepassing.

Artikel 10. Aansprakelijkheid
1. Deelname aan SnowDogs on Tour programma’s geschiedt geheel op risico van de deelnemer.
2. SnowDogs on Tour kan niet aansprakelijk worden gesteld voor geleden schade als gevolg van deelname aan een door SnowDogs on Tour georganiseerde activiteit.
3. Eventuele aansprakelijkheid van SnowDogs on Tour is beperkt tot het bedrag van de door de SnowDogs on Tour verzekeraar gedane uitkering.
4. Indien de verzekeraar in enig geval niet tot uitkering overgaat of schade niet door de verzekering wordt gedekt, is SnowDogs on Tour niet aansprakelijkheid voor enige schade.
5. SnowDogs on Tour is nimmer aansprakelijk voor gevolgschade.
6. SnowDogs on Tour kan niet aansprakelijk worden gehouden voor schade die is ontstaan door handelen of nalaten in strijd met de instructies van SnowDogs on Tour of haar instructeurs, c.q. fouten die toe te rekenen zijn aan de deelnemer.
7. Kosten voortkomend uit de schade en/of vernielingen aangericht door deelnemers komen, voor zover niet op de dader(s) zelf te verhalen, voor rekening van de opdrachtgever.
8. SnowDogs on Tour is nimmer aansprakelijk c.q. verantwoordelijk voor vermissingen, beschadigingen en diefstal van persoonlijke eigendommen.
9. SnowDogs on Tour aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade waarvoor aanspraak op vergoeding bestaat uit hoofde van een verzekering.

Artikel 11. Overmacht
1. Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan, naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop SnowDogs on Tour geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor SnowDogs on Tour niet in staat is haar verplichtingen na te komen. Enkele voorbeelden zijn ziekte van één van de honden of mushers, temperaturen boven de 10 graden, materiaalpech, enz.
2. Tijdens overmacht worden de verplichtingen van SnowDogs on Tour opgeschort.
3. Indien de periode waarin door overmacht nakoming van de verplichtingen door SnowDogs on Tour niet mogelijk is langer duurt dan 2 maanden zijn beide partijen bevoegd de overeenkomst te ontbinden zonder dat er in dat geval een verplichting tot schadevergoeding bestaat.
4. Indien SnowDogs on Tour bij het intreden van de overmacht al gedeeltelijk aan haar verplichtingen heeft voldaan, of slechts gedeeltelijk aan haar verplichtingen kan voldoen is zij gerechtigd het reeds uitgevoerde c.q. uitvoerbare deel afzonderlijk te factureren en is de opdrachtgever gehouden deze factuur te voldoen.

Artikel 12. Verplichtingen deelnemers
1. Deelnemers worden geacht op het met SnowDogs on Tour overeengekomen tijdstip op de met SnowDogs on Tour overeengekomen locatie aanwezig te zijn. Bij het niet nakomen van deze verplichting is SnowDogs on Tour in geen geval verplicht tot restitutie.
2. Deelnemers zijn verplicht tot het navolgen van aanwijzingen van SnowDogs on Tour of door SnowDogs on Tour ingehuurde derden ter bevordering van een goede uitvoering van het arrangement en zijn aansprakelijk voor schade veroorzaakt door hun ongeoorloofde gedragingen, te beoordelen naar de maatstaaf van het gedrag van een correcte deelnemer.
3. De deelnemer die zodanig hinder of last oplevert of kan opleveren, dat een goede uitvoering van het arrangement daardoor ernstig wordt bemoeilijkt of kan worden bemoeilijkt, kan door SnowDogs on Tour van (voortzetting van) deelname aan het arrangement worden uitgesloten. Alle daaruit voortvloeiende kosten komen voor rekening van de deelnemer.
4. Foto en videomateriaal mogen niet gepubliceerd dan wel doorverkocht worden, commercieel dan wel niet commercieel zonder expliciete schriftelijke toestemming van SnowDogs on Tour.

Artikel 14. Overig
1. Zonder voorafgaande toestemming van SnowDogs on Tour is het niet toegestaan door SnowDogs on Tour gepubliceerde of verstrekte informatie over te nemen.
2. Slechte weersomstandigheden, zoals regen en sneeuwval, zijn in principe geen reden voor het annuleren van de rit. Wanneer de opdrachtgever toch wenst te annuleren zijn de algemene voorwaarden genoemd in art. 6 van toepassing.

Artikel 15. Toepasselijk recht
Op elke overeenkomst tussen SnowDogs on Tour en de opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing.

SnowDogs on Tour | Alkmaar | Nederland | KvK: 55670490
Tel: 06 36 138 399 | e-mail: siberianspirit.team@gmail.com